Hogyan érhetjük el?

Professzionális sportolók körében már egyre inkább odafigyelnek arra, hogy teljesítésük fokozása több oldalról is támogatva legyen. A fizikai erőkifejtés során, drámaian megnő a szervezet oxigénfelvétele, elsősorban a vázizmokban. Emiatt fokozódik az oxidatív stressz, ami a szövetek, sejtek, illetve sejtalkotók (DNS, fehérjék, lipidek, sejtmembrán, receptorok, stb.) károsodásához vezethet, ezek pedig már testszintű elváltozások, betegségek kialakulását is okozhatják.

Bizonyított, hogy az oxidatív stressznek alapvetően fontos szerepe van az izomsérülésekben, a fizikai teljesítőképesség csökkenésében.

Egyértelmű tehát, hogy az oxidatív stresszt célszerű csökkenteni sportolóknál, ennek pedig az egyik legjobb, legbiztonságosabb módja az antioxidánsokban gazdag gyümölcs, zöldség, gabona és gomba alapú táplálkozás, illetve a megfelelően ellenőrzött, jó minőségű táplálék-kiegészítők alkalmazása.

Még egy teljesen szabályos és jól követett étkezéssel sem tudunk annyit pótolni profi sport során, mint amennyi megfelelő lenne a teljes regenerálódáshoz. Főleg nem a teljesítmény fokozásához!